Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fina vizes V.B. Új világcsúcs úszásban.
  2019-07-24 15:06:38, szerda
 
  Milák Kristóf 19 évesen szenzációs világcsúccsal világbajnok és ARANYÉREM továbbá 2019 év világbajnoka 200 m pillangó úszás nemben.
Média klikk videó Link /amíg lenem törlődik/
...... ........... ......


...... .........


Áttörésre készült mindenki. Arra, hogy a még mindig csak 19 éves magyar úszó felül arra a trónra, amit 2001-2016 között bizonyos Michael Phelps uralt, akit ereje teljében csak a dél-afrikai Chad le Clos tudott egyszer legyőzni 200 pillén, a londoni olimpián. Amióta az amerikai szupersztár nem indul versenyeken, vagy éppen kihagyta Rio előtt, 2015-ben Cseh László ért fel a dobogó tetejére - óriási meglepetésre -, míg 2017-ben Budapesten újfent a dél-afrikai nyert ebben a versenyszámban.
Négy év után tehát újra magyar győztes reményében szurkoltunk, ezúttal egyértelmű esélyesként tekintve Milákra. A Honvéd úszója a rajtból jól jött el, első 50 méter után a második helyen fordult (24,66) Chad Le Clos mögött, féltávnál ugyancsak a második volt (52,88). Milák a harmadik hossz felénél robbantott és innen kezdve megállíthatatlanul haladt élete első felnőtt világbajnoki címe felé. A dél-afrikai elfogyott a harmadik hossz végére, így már csak a világcsúcsot jelző piros csíkkal versenyzett a magyar úszó, aki a végén Milák Kristóf 19 évesen szenzációs világcsúccsal világbajnok és ARANYÉREM továbbá 2019 év világbajnoka 200 m pillangó úszás nemben..

*
Eredmények, férfi 200 méter pillangó, világbajnok:
1. MILÁK KRISTÓF 1:50.73 perc - világcsúcs
2. Szeto Daija (Japán) 1:53.86
3. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 1:54.15
...... ........


4. Federico Burdisso (olasz) 1:54.39
5. Gyenyisz Keszil (ukrán) 1:54.79
6. Zach Harting (amerikai) 1:55.69
7. Leonardo de Deus (brazil) 1:55.96
8. KENDERESI TAMÁS 1:57.10

*- Milák: nem gondoltam, hogy világcsúcs lesz
Milák Kristóf fantasztikus világcsúccsal nyerte a 200 méteres pillangóúszást a kvangdzsui világbajnokságon: a Honvéd 19 éves versenyzője a futamot követően többek között arról beszélt, hogy ezzel a sikerrel a háta mögött még magabiztosabb lehet a jövő évi olimpián.
,,Egyáltalán nem terveztem, hogy világcsúcs lesz. Chad Le Clos nagyon erősen kezdett, én nem éreztem magam olyan görcsösnek, mint a középdöntőben. Nem görcsöltem rá semmire, az időre sem, egyszerűen meg akartam nyerni, most már van aranyérmem is! Nem merem azt mondani, hogy tökéletes úszás volt, a fal nem jött ki jól. Az úszási sebesség jó volt, akárcsak a tempószám és a ritmus" - nyilatkozott Milák, aki 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordjára (1:51.51). ,,Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg." - fogalmazott Milák.
,,Nem tudtam, hogy százötvennél merre járok, azt hittem ott vannak a hátsómban. Az utolsó harminc méteren azért hallottam a közönség reakcióján, hogy nagy lehet az előnyöm, de nem gondoltam, hogy világcsúcs, bár a végén éreztem, hogy jó idő lett" - tette hozzá. Milák Adam Peaty után a második, aki Kvangdzsuban világcsúcsot úszott.
Az MTI érdeklődésére beszélt a jövő évi tokiói olimpiáról is: ,,Ezek után nem mondom, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz készülni, de van így már bennem annyi tapasztalat, hogy az olimpiához még nagyobb háttérrel, még magabiztosabban álljak" - mondta.
A 2017-es világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos a vegyes zónában a magyar újságíróknak elképedve dicsérte Milákot és egy szójátékkal - a magyar és a hihetetlen szó angol keverésével - jellemezte az új világbajnokot és világ csúcstartót: ,,Hunbelievable"
Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a 2017-es budapesti vb-n 100 m pillangón ezüstérmes volt, tavaly pedig győzött 200 m pillangón az Európa-bajnokságon.

Képen: Milák Kristóf és a dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Címkék: világbajnokságon, világrekordjára, magabiztosabban, pillangóúszást, versenyszámban, világcsúccsal, világbajnokot, érdeklődésére, pillangóúszás, magabiztosabb, középdöntőben, hunbelievable, százötvennél, meglepetésre, nyilatkozott, világbajnoka, kvangdzsuban, világcsúcsot, világbajnoki, fantasztikus, újságíróknak, versenyzője, köztársaság, világbajnok, bajnokságon, versenyzett, fogalmazott, csúcstartót, háromszoros, tapasztalat, szupersztár, keverésével, esélyesként, szójátékkal, szurkoltunk, versenyeken, dél-afrikai Chad, londoni olimpián, amerikai szupersztár, dobogó tetejére, dél-afrikai nyert, második helyen, második volt, harmadik hossz, dél-afrikai elfogyott, világcsúcsot jelző, magyar úszó, kvangdzsui világbajnokságon, futamot követően, háta mögött, úszási sebesség, 23-szoros olimpiai, Milák Kristóf, Michael Phelps, Cseh László, Chad Le Clos, MILÁK KRISTÓF, Szeto Daija, Dél-afrikai Köztársaság, Federico Burdisso, Gyenyisz Keszil, Zach Harting, KENDERESI TAMÁS, Milák Adam Peaty, Kovács Tamás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  képre írva  Png nő  Paul David Tripp Április 20  Szívem tiéd  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Png fotel  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Szép estét  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  A kételkedés kezelése  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Alázat  képre írva  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Png cica  Rátalálsz  A kételkedés kezelése  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Png kislány  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Ne kapaszkodj magasabbra,  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Png kislány  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Örülök, hogy látlak!  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
dél-afrikai Chad, londoni olimpián, amerikai szupersztár, dobogó tetejére, dél-afrikai nyert, második helyen, második volt, harmadik hossz, dél-afrikai elfogyott, világcsúcsot jelző, magyar úszó, kvangdzsui világbajnokságon, futamot követően, háta mögött, úszási sebesség, 23-szoros olimpiai, utolsó harminc, közönség reakcióján, végén éreztem, 2017-es világbajnok, vegyes zónában, magyar újságíróknak, szójátékkal &#8211, 2017-es budapesti, világbajnokságon, világrekordjára, magabiztosabban, pillangóúszást, versenyszámban, világcsúccsal, világbajnokot, érdeklődésére, pillangóúszás, magabiztosabb, középdöntőben, hunbelievable, százötvennél, meglepetésre, nyilatkozott, világbajnoka, kvangdzsuban, világcsúcsot, világbajnoki, fantasztikus, újságíróknak, versenyzője, köztársaság, világbajnok, bajnokságon, versenyzett, fogalmazott, csúcstartót, háromszoros, tapasztalat, szupersztár, keverésével, esélyesként, szójátékkal, szurkoltunk, versenyeken, elődöntője, budapesten, egyértelmű, reményében, szenzációs, robbantott, világcsúcs, reakcióján, olimpiáról, olimpiához, jellemezte, hihetetlen, aranyérmem, egyszerűen, ezüstérmes, egyáltalán, görcsöltem, görcsösnek, eredmények, kvangdzsui, gondoltam, elfogyott, pillangón, hallottam, hátsómban, terveztem, elképedve, áttörésre, ugyancsak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6257
  • e Hét: 41243
  • e Hónap: 74397
  • e Év: 308144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.